Friday, 2 December 2011

PELUANG DALAM PERNIAGAAN REDLIFE SDN BHD.

Redlife Sdn Bhd adalah sebuah syarikat terbaru yang muncul di Malaysia sebagai syarikat yang menjalankan perniagaan MLM. Sebelum ini, Redlife Sdn Bhd adalah dikenali sebagai BwgG yang menjalankan perniagaan secara konvensional, namun telah beroperasi sejak sekian lama dan mempunyai produk yang dieksport ke lebih 30 buah negara.  Namun, selaras dengan peredaran masa kini, syarikat telah mengubah corak perniagaan kepada bentuk MLM yang mana menurut Dr Charlotte Phelps, Economist Temple University ( on CNN 2010) " Now (2010) is the perfect time to start your own business. If you do it right, you will be leader of the future economy". Ini bertujuan untuk menghasilkan usahawan yang ingin berjaya bersama Redlife Sdn Bhd

Kelebihan menyertai syarikat ini ialah, produk yang dikeluarkan adalah produk di bawah syarikat sendiri dan bukanlah sebagai wakill jualan kepada produk syarikat lain yang mana harga terpaksa ditingkatkan daripada asal. Oleh itu, untuk menyertai syarikat ini, modal adalah serendah Rm 420 dan pelanggan akan mendapat barangan setimpal dengan nilai duit yang di bayar. Dengan demikian, syarikat telah menunjukkan bahawa tidak ada permaian duit yang berlaku dalam sistem perniagaan ini.  Dengan modal serendah itu, syarikat akan berusaha untuk membantu usahawan yang berani meningkatkan pendapatan dengan bantuan latihan dan semangat motivasi untuk berjaya.

Ini selaras dengan Robert   Kiyosaki ( penganalisis bebas kewangan dan penulis buku Poor Dad , Rich Dad) yang telah memberikan pandangan tentang peluang dalam perniagaan  MLM " Network marketing gives people the oppoturnity with very low risk and very low financial commitment to build their own income- generating asset and acquire great wealth". Mungkin ramai yang tidak percaya dengan kenyataan ini, namun pada saya, orang yang cuba menafikan pernyataan ini harus mencerminkan diri sejauhmana kelayakan yang kita ada untuk membuat penafian. Dan seterusnya saya sertakan pula kata-kata daripada Donald Trumph "Network marketing has proven itself to be a viable and rewarding source of income. There have been some remarkable examples of success." 

Sebenarnya masih banyak lagi pendapat-pandapat yang boleh saya masukkan dalam ruangan ini tetapi akan saya tambah dari masa-ke semasa. Berbalik kepada peluang yang boleh didapati daripada Redlife Sdn Bhd, seperti yang telah dikatakan tadi syarikat ini masih baru dan peluang untuk menjadi yang terawal masih terbuka. dengan keahlian sehingga kini belum mencecah 100 orang seluruh Malaysia dan saya sendiri adalah orang keempat menjadi Kiosk Member di Sabah daripada 12 kiosk seluruh Malaysia, anda boleh bayangkan betapa luasnya peluang yang masih tersedia untuk berjaya dalam perniagaan MLM. 

Oleh itu saya menjemput anda semua untuk mendengar peluang dalam perniagaan ini dengan menghubungi saya sama ada memului Facebook saya (Shoffindey Ambri) atau email kepada saya (sho3085@yahoo.com) atau terus mesej di talian yang telah saya sediakan. 
No comments:

Post a Comment